Gabriel napisał:
Elise napisał:
Gabriel napisał:
Nie potrafimy w pracy pracować , a po pracy się wygłupiać .
Co masz na mysli piszac, ze nie potrafimy w pracy pracowac?
Insynuujesz, ze ja na przyklad sie w pracy obijam?!
Choinka, mow za siebie i nie wmawiaj ludziom wlasnych ulomnosci.
NO może i za bardzo ogólnie to ująłem .
---
Jednak na Moim podwórku zawodowym tak właśnie jest .
---
NIE UMIEMY PRACOWAĆ NORMALNIE i SPOKOJNIE ... !!! .
---
Jak praca , to jak wół po 10 14 i 16 godzin / znam takich Osobiście / i na dodatek ponad siły ...
A chytry Norg , tylko podjudza i klepie Durniów po plecach , jak osłów , coby jeszcze więcej ..
---
Norweski Fizol , schodzi z pracy Normalnie i wypoczęty , jedzie do domu na obiad ...
---
A Polski Fizol dalej Je...e jak Niewolnik , a spróbuj takiemu coś powiedzieć , to na drugi dzień norweski majster mówi , że jesteś mało wydajny i nie nadajesz się do brygady ... !!! .
---
Jak wypoczynek , to tylko z soboty na niedzielę , zaleje taki ryja , aż się porzyga i stroszy Pióra jak Kogut ...!!!. Wszystkich kładzie na łopatki i w ogóle ... ura bura stara koszula ...
ECH
Elise , to właśnie miałem na myśli , jak pisałem tamten post ...
---
Nie wiem jak jest w Norge w Biurach
Myślę , że podobnie jak w Polsce .
Całkiem Inny Świat ...
Nieraz trochę tęsknię za tym ŚWIATEM .
---
Tylko pytanie , czy dzisiaj , Odnalazł bym jeszcze , Swoje miejsce w tym całkiem Obcym teraz gronie z tym całym bagażem jaki zdobyłem Tu w Norge ..,
Czego ty baranie oczekujesz, jak szukasz pracy wśród polaków, że dostaniesz ciepłą posadkę ściemniacza tam gdzie pracuje jeden polaczyna z tubylcami i sie nie narobi?
Tym bardziej żadnego krajana nie weźmie do pracy bo zacznie zapierdalać...
Tobie jak już ktoś będzie taki głupi i zaproponuje pomoc w zatrudnieniu się tej samej firmie to jedyne na co możesz liczyć to kołchoz od świtu do nocy z batem nad łbem.....
twoje oczekiwania i sposób w jaki szukasz zajęcia wzajemnie się wykluczają.....